Adatvédelmi rendelet

Számunkra fontos Ön és az adatainak védelme!

A STILL Kft. üdvözli Önt a honlapján, köszönjük a megtisztelő érdeklődését cégünk termékei és szolgáltatásai iránt. Tiszteletben tartjuk az Ön magánéletét, és komolyan vesszük a személyes adatainak védelmét. Ezért a weboldalunk megtekintése esetében is elsődlegesen a bizalomra épülő együttműködésre fektetjük a hangsúlyt.

Az adatvédelemre és az adatok biztonságára vonatkozó törvényi rendelkezések betartása számunkra magától értetődő. Munkatársaink és együttműködő partnereink számára kötelező érvényű az adatvédelmi törvény rendelkezéseinek betartása a törvény előírásai szerint.

Az európai adatvédelem jogi alapelvei elsősorban az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR) és a magyar Nemzeti Adatvédelmi Törvényben találhatóak.  A következő fejezetekben átfogó és könnyen áttekinthető tájékoztatást adunk Önnek arról, hogy online felületek és a vele kapcsolatban álló weboldalak mi módon, milyen mértékben és mi célból dolgozzák fel a személyes adatait. Továbbá ezen adatvédelmi nyilatkozat segítségével szeretnénk megismertetni Önnel az Önt megillető jogokat. 

Felelős szervezet

Az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) az Európai Unió tagállamaiban érvényes egyéb adatvédelmi törvények és más adatvédelmi jogi vonatkozású rendelkezések értelmében a személyes adatok gyűjtéséért, feldolgozásáért és felhasználásáért felelős szervezet neve:

STILL GmbH
Berzeliusstraße 10
22113 Hamburg
Németország
Tel.: +49 (1804) 7 84 55 33
Telefax: +49 (0180)-200 62 00
e-Mail: info@still.de
Honlap: www.still.de

Illetve:
STILL Kft.
Tópart u. 1, Pf. 7.
HU-2851 KÖRNYE
web: www.still.hu
email: info@still.hu
telefon: +36 34 573 211

Általános hozzáférési adatok és információk gyűjtése

Honlapunk minden egyes betöltése alkalmával a felhasználó gépén telepített böngésző program automatikusan egy sor hozzáférési adatot és információt továbbít a honlapunk/alkalmazásunk szerverére, és ideiglenesen tárolja azokat egy úgynevezett log fájlban. Erre a STILL GmbH / STILL Kft.-nak nincs semmilyen befolyása.

E közben az Ön aktív közreműködése nélkül is a következő információk kerülhetnek összegyűjtésre és az automatikus törlésig tárolásra:

  • az Ön által használt internetképes eszköz IP-címe;
  • a honlap Ön általi felkeresésének dátuma és időpontja;
  • a honlap/applikáció, amelyről a hozzáférés történt (referer fejléc-URL);
  • az Ön által használt böngésző típusa és verziójának száma;
  • az Ön internetképes eszközének operációs rendszere;
  • az Ön Internet szolgáltatójának neve;
  • az aloldalak, amelyek az Ön hozzáférést kezdeményező rendszerén keresztül a honlapunkon aktiválódnak;
  • a honlapunkról letöltött fájlok (pl. pdf vagy Word-dokumentumok)

Az IP-címek feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6.cikk (1) bekezdésének f) pontja adja. A mi jogos érdekünk a fentiekben felsorolt adatgyűjtési célokból származik. Az általános hozzáférési adatok és információk felhasználásánál a STILL GmbH / STILL Kft. nem alkot közvetlen és tudatos következtetéseket az Ön személyazonosságára. A végberendezésének IP-címét, valamint a fentiekben felsorolt adatokat azonban felhasználjuk:

  • a felhasználói szokások megismeréséhez és statisztikai kiértékeléséhez;
  • honlapunk tartalmainak helyes kialakításához;
  • honlapunk tartalmainak és a hozzájuk kapcsolódó reklámoknak az optimalizálásához;
  • információtechnológiai rendszerünk és honlapunk technológiájának folyamatos működőképességének fenntartásához;
  • kibertámadások esetén a bűnüldöző hatóságoknak a nyomozáshoz szükséges információk rendelkezésre bocsátásához

A személyes adatok kezelése

A STILL GmbH / STILL Kft. online felületeinek használata alapvetően lehetséges a személyes adatok megadása nélkül is.  Ha azonban Ön a vállalatunk szolgáltatásait honlapunkon keresztül szeretné igénybe venni, akkor szükséges lehet a személyes adatainak feldolgozása.

Az Ön személyes adatainak feldolgozása úgy történik, hogy az folyamatosan és kiemelt módon összhangban legyen az Általános Adatvédelmi Rendelettel (GDPR), a magyar Nemzeti Adatvédelmi Törvénnyel, továbbá megegyezzen a STILL GmbH / STILL Kft-re vonatkozó ország specifikus adatvédelmi előírásokban foglaltakkal. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó adatait csak a törvény által előírt feltételek szerint lehet feldolgozni, vagyis ha az adatfeldolgozásra a törvény kötelez, ha a felhasználó beleegyezését adja, vagy jogos érdekünk alapján a GDPR 6.cikk (1) bekezdésének b) pontja szerint.

Személyes adatnak minősül minden olyan információ, amely alkalmas lehet arra, hogy az Ön személyazonossága megállapítható legyen. Ide tartoznak az olyan információk, mint pl. az Ön neve, postai vagy e-mail címe, a telefonszáma, telephelye, az Ön (online) azonosítója vagy más különös ismertető jele, amely az Ön testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális identitásának lenyomatát hordozza.

Az Ön személyes adatait mi csak akkor vesszük fel a hozzáférési adatok közé, ha Ön ezt szabad akaratából, pl. egy kérdőíven, egy kapcsolat felvételi lapon, hírlevélre való feliratkozáskor, vagy egy online-megrendelés lebonyolítása során megadja. Ezen túlmenően a személyes adatokat csak a szükséges terjedelemben és az Ön által engedélyezett, illetve a jogilag megengedett célra használjuk fel. A személyes adatok más célokra - kiemelten reklámcélokra - való felhasználásához a STILL GmbH / STILL Kft. minden esetben az adatok begyűjtése előtt megszerzi az Ön kifejezett beleegyezését.

A STILL Hírlevél

Hírleveleinken keresztül lehetősége van tájékozódni a STILL legújabb fejlesztéseiről, ajánlatairól, és betekinthet az iparág történéseibe.

Amennyiben az e-mail cím megadására szolgáló mezőbe beírja az e-mail címét, opcionálisan megadja a vezeték és a keresztnevét, majd a "Feliratkozás hírlevélre" gombot megnyomja, és ezt követően a regisztrációját az Ön által megadott e-mail címre küldött linken keresztül még egyszer megerősíti (Double-Opt-in feliratkozás), az Ön e-mail címét kizárólag azért dolgozzuk fel, és arra használjuk, hogy a kért hírlevelet rendszeresen megküldjük Önnek. A hírlevélre való feliratkozás önkéntes, és a személyes adatainak kezelése bizalmasan történik. Az adatfeldolgozás az Ön kifejezett beleegyezése alapján, a  GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerint történik, és kizárólag a STILL hírlevelek küldéséhez használják.

A hírlevelek kiküldésére a Flatrate internet alapú szolgáltató automatikus, személyre szóló e-mail  küldési szolgáltatását vesszük igénybe.  A Flatrate-Newsletter.de az Indoblo Commerce Limited szolgáltatása, a németországi lerakat címe: Am Heidberg 1, 24226 Heikendorf. A szolgáltatóval ehhez egy, a GDPR 28. cikkének megfelelő szerződést kötöttünk, melyben a szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a felhasználói adatok feldolgozását csak a mi utasításainknak megfelelően, az EU adatvédelem betartása mellett végzi.

További információkat találhat a "flatrate newsletter" szolgáltató adatvédelmi rendelkezéseiről az alábbi elérési útvonalon: www.flatrate-newsletter.de/datenschutzrichtlinie, továbbá az Általános Szerződéses Feltételekben: https://www.flatrate-newsletter.de/agb

Ha már nem szeretné megkapni a hírleveleinket, bármikor jogában áll a címzettek listájáról kitöröltetni magát. Ehhez elegendő egy e-mailt küldeni az info@still.hu címre. Továbbá lehetőséget biztosítunk Önnek arra is, hogy saját maga elvégezhesse a leiratkozást a megadott linken keresztül.

Kapcsolatfelvétel

A vállalatunkkal - a kapcsolat felvételi űrlapon vagy e-mailen keresztül - történő kapcsolatfelvétel során az Ön adatait, beleértve az Ön által megadott személyes elérhetőségeket is, a kapcsolat felvételi lap feldolgozásának céljából és a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti lebonyolításhoz (szerződéskötést megelőző tevékenység végzése) dolgozzák fel.  

Üzleti lehetőségek felkutatására és a célcsoportunkkal való hosszú távú és sikeres direkt marketing kialakítása érdekében vállalatunk külső partnerek szolgáltatásait veszi igénybe. A szolgáltatóval ehhez minden esetben a GDPR 28. cikkének megfelelő szerződést kötünk, melyben a szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a felhasználói adatok feldolgozását csak a mi utasításainknak megfelelően, az EU adatvédelem betartása mellett végzi.

A szolgáltatóink adatvédelemre vonatkozó rendelkezéseivel kapcsolatban, kérjük keresse Adatvédelmi megbízottunkat.

 

A STILL online jelenléte és honlap optimalizációja

Cookies (sütik) használata

Szeretnénk Önt jobban megismerni, hogy még jobb szolgáltatásokat ajánlhassunk Önnek, ugyanakkor a személyes adatainak használatára vonatkozó kéréseit fokozottan tiszteletben tartjuk.  Ezen okból kifolyólag a honlapunkon a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján úgynevezett Cookies-t (sütiket) (saját és harmadik személyektől származókat), és hasonló technológiákat használunk fel.

A Cookies olyan kis szövegfájlok, melyeket világszerte és Magyarországon a honlapokon alkalmaznak. A Cookies-t a honlapunkon tett látogatása során az Ön böngésző programja hozza automatikusan létre, és a mi szerverünk helyezi el az Ön végberendezése (számítógép, vagy mobil eszköz) merevlemezére. A Cookies az Ön végberendezésében nem tesznek kárt, nem tartalmaznak vírusokat, trójai programokat, vagy egyéb kárt okozó szoftvert. A Cookies olyan információkat tárolnak, amelyek az Ön által használt specifikus végberendezéssel kapcsolatban adódnak. A mi Cookies-jaink nem tartalmaznak személyekre vonatkozó információkat. Továbbá a mi szerverünk által elhelyezett Cookies-t csak mi tudjuk olvasni, más, idegen honlapok nem. 

Hogy online felületünk használatát még kényelmesebbé tegyük Önnek, úgynevezett munkamenet Cookies-t (session cookies) használunk, amelyek felismerik, hogy honlapunk egyes oldalait már korábban felkereste. A honlapunk elhagyása után ezek automatikusan törlődnek. A felhasználás megkönnyítésének céljából olyan ideiglenes Cookies-t is használunk, amelyek egy meghatározott ideig az Ön végberendezésén tárolódnak. Amikor ismét ellátogat honlapunkra, hogy szolgáltatásainkat igénybe vegye, automatikusan felismeri a rendszer, hogy már járt nálunk, és hogy milyen adatokat írt be és milyen beállításokat végzett, hogy ezeket ne kelljen még egyszer megadnia.

Ezen kívül használunk még Cookies-t a honlapunk használatáról való statisztikai adatgyűjtéshez, online platformunk folyamatos kiértékeléséhez és optimalizálásához, továbbá a speciálisan az Ön igényeire szabott Információk bemutatásához. Ezek a Cookies lehetővé teszik számunkra, hogy amikor a honlapunkra újra ellátogat, a rendszer automatikusan észlelje, hogy korábban már felkereste az oldalunkat. Ezek a Cookies egy külön-külön meghatározott idő után automatikusan törlődnek. A legtöbb böngésző program úgy van beállítva, hogy a Cookies-t automatikusan elfogadják. Rendszerünk használatához további részleteket és konfigurációs lehetőségeket a Cookies irányelveinkben találhat. (Átirányító szolgáltatások harmadik fél tartalmaihoz).

Természetesen Cookies használata nélkül is megtekintheti honlapunkat. Ha nem szeretne élni a Cookies nyújtotta előnyökkel, akkor ezt a funkciót a böngészőjében teljes egészében kikapcsolhatja. Ez azonban korlátozhatja a honlapunkon igénybe vehető funkciókat. Továbbá a Cookies tárolási ideje függ a felhasználásuk céljától, és nem mindegyiké egyforma.

A következő lista további információkkal szolgál az Ön Cookies beállításainak letiltásáról vagy nyilvántartásáról az Ön által használt böngészőben: 

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl

Firefox:
https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn

Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Safari:
help.apple.com/safari/mac/8.0/

 

 

Google Analytics

Hogy az igényeknek megfelelően tudjuk alakítani honlapunkat és folyamatosan optimalizálni tudjuk azt, a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján (jogos érdek) a Google Analytics-et vesszük igénybe, mely a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, a továbbiakban Google, internetes elemző szolgáltatása. A használat közben álnevesített felhasználói profilokat hoznak létre és speciális Cookies-t alkalmaznak. A Cookies által az Ön honlap használatáról létrehozott információkat általában a Google egyik szerverére küldik az USA-ba, és ott tárolják. A Google minősített tagja az Adatvédelmi Pajzs Egyezménynek (Privacy Shield Agreement), és ezáltal garanciát vállal arra, hogy az EU adatvédelmi rendelkezéseit betartja.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a mi honlapjainkon a Google Analytics csak aktivált IP-anonimizálással,  kerül felhasználásra. Ez azt jelenti, hogy a Google az Európai Unió területén belül vagy más, az egyezményben részt vevő országokban az Európai Gazdasági Térségben a felhasználó IP-címét lerövidíti, hogy a közvetlen személyre vonatkozó azonosíthatóságot ki lehessen zárni. Az csak kivételes esetekben fordul elő, hogy teljes IP-címet küldenek a Google szerverére az USA-ba, és ott rövidítik le.

A Google ezeket az információkat a mi megbízásunkból arra használja fel, hogy az online platformunkat felkereső felhasználók szokásait kiértékelje, az online platformon keresztül végzett tevékenységekről jelentéseket állítson össze, és hogy további, az online platform használatával és az Internet használatával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson számunkra. Ezáltal lehetővé válik, hogy a feldolgozott adatokból a felhasználókhoz álnevesített felhasználói profilokat készítsenek. 

A Google Analytics használata során az Ön böngészője által továbbított IP-címét a Google más adatokkal nem párosítja össze. Ha Ön felhasználóként meg szeretné akadályozni a Cookies által előállított, és a honlap használatára vonatkozó adatok gyűjtését (beleértve az IP-címet) a Google részére, továbbá ezen adatoknak a Google által történő feldolgozását, ezt meg tudja tenni, ha letölti és telepíti a Google Analytics kikapcsolására szolgáló kiegészítő programot. A böngésző-kiegészítő program az Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox Apple Safari és Opera alkalmazásokhoz elérhető a következő címen: tools.google.com/dlpage/gaoptout

A böngésző plugin alternatívájaként vagy a mobil készülékeken a böngészőn belül ezen a linken keresztül lehetőség van egy úgynevezett opt-out Cookies alkalmazására, mely a jövőben ezen az oldalon megakadályozza a Google Analytics adatgyűjtését. Az Ön böngészőjének ehhez alapbeállításként engedélyeznie kell a Cookies tárolását. Ha rendszeresen kitörli a Cookies-t, akkor minden egyes alkalommal, amikor felkeresi ezt az oldalt, szükséges lesz egy kattintás erre a linkre.

Bővebb információt talál a felhasználási feltételekről és az adatvédelemről a következő címen:
policies.google.com

Google Data Studio

A GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján (jogos érdek) használjuk még a Google Analytics egy további adatkezelési eszközét, a Google Data Studio (Béta verzió) -t az ügyféligények által meghatározott kimutatások vizuális megjelenítéséhez és interaktív dashboardokhoz ("irányítópult") a felhasználóink részére.

Erre a célra a Google Analytics adatait használjuk fel, és semmi más adatforráshoz nem kapcsolódunk (mint pl. Google AdWords, Attribution 360, BigQuery, Cloud SQL, MySQL, Google Tabellen, YouTube Analytics ect.) Ez a webes eszköz nem igényel semmiféle helyi alkalmazást, és az Interneten keresztül nyitható meg. A hozzáférés egy böngészőn keresztül történik, az adatforrásokkal közvetlenül a Google Data Studio létesít kapcsolatot. További tájékoztatást találhat a Google Data Studio használatáról a következő címen: support.google.com/datastudio/answer/6283323

e-Tracker

A STILL honlapon egy elemzési szolgáltatásokat végző cég, az etracker GmbH, Erste Brunnenstraße 1 20459 Hamburg, technológiáinak segítségével marketing és optimalizációs célokra adatgyűjtés és tárolás történik. Ez a  GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján (jogos érdek) történik.

Ezekből az adatokból álnév alatt felhasználói profilokat lehet készíteni.  Ehhez Cookies-t használnak. A Cookies olyan kis adatfájlok, amelyek lokálisan az Ön Internet böngészőjének az ideiglenes tárhelyén találhatóak. A Cookies lehetővé teszik az Ön Internet böngészőjének újbóli azonosítását. Az etracker technológiákkal előállított személyes adatok az érintett személyek külön erre a célra megadott beleegyezése nélkül nem kerülnek ahhoz felhasználásra, hogy a honlapunk látogatóit személyre szólóan azonosítsák, és a személyes adatokkal az álnevek viselőin keresztül nem párosítják össze őket. 

Továbbá Önnek joga van ahhoz, hogy az adatgyűjtést és az adattárolást a jövőre nézve bármikor megtagadja. Az Ön honlap látogatási adatainak gyűjtését és tárolását a jövőre nézve úgy tilthatja le, hogy a következő linken keresztül letölt egy opt-out Cookies az etracker-től, amely gondoskodik arról, hogy a jövőben az Ön böngészőjének az etracker-nél semmilyen honlap látogatási adatait ne gyűjtsék és ne tárolják. 

Ezáltal egy "cntcookie" nevű opt-out Cookies kerül az etracker-től telepítésre. Kérjük, ezt a Cookies-t mindaddig ne törölje ki, amíg a tiltást érvényben kívánja tartani. 

További információkat találhat az etracker adatvédelmi rendelkezései között a következő címen:
www.etracker.com/en/data-privacy/

WiredMinds

Marketing és optimalizálási célokra a  GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján (jogos érdek) honlapunkon a WiredMinds AG szolgáltatásait használjuk.  Ehhez Internetes követő eszköz-komponenseket alkalmazunk, mely a WiredMinds AG, Immenhofer Str. 21, 70180 Stuttgart, szolgáltatása.

Ebben az összefüggésben a WiredMinds Cookies - olyan adatfájlokat használ, amelyek az Ön végberendezésén tárolódnak, és a honlapunk használatának elemzését teszik lehetővé.  Az összegyűjtött adatokat, amelyek között lehetnek személyes adatok is, a WiredMinds egyik németországi szerverére továbbítják, vagy közvetlenül a WiredMinds gyűjti őket össze. A WiredMinds felhasználhat olyan információkat, amelyeket a honlapokon tett látogatások során hagynak hátra, hogy anonimizált felhasználói profilokat készítsen.

Az így kinyert adatok az érintett személyek külön erre vonatkozó engedélye nélkül nem kerülnek ahhoz felhasználásra, hogy a honlapunk látogatóit személyre szólóan azonosítsák, és a személyes adatokkal az álnevek viselőin keresztül nem párosítják össze őket. Amennyiben IP-címek kerülnek kigyűjtésre, ezeket az összegyűjtés után haladéktalanul anonimizálják az utolsó számblokk törlésével.

További információkat találhat a WiredMinds által végzett adatgyűjtés céljáról és terjedelméről, valamint feldolgozásukról a következő címen: www.wiredminds.de/datenschutz

 

Harmadik fél szolgáltatásainak és tartalmainak integrációja

 

Általános információk

Agilis vállalatként rendkívül fontos számunkra, hogy mindenhol képviseljük magunkat és elérhetőek lehessünk, ahol az ügyfeleink vannak. Ezért találhatóak a honlapunkon  a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján (jogos érdek) közösségi pluginek és linkek a közösségi hálókhoz. (Facebook, LinkedIn, XING, Google+, YouTube). Az ennek hátterében álló reklámcélokat mint jogos érdeket kell figyelembe venni a GDPR értelmében.  Az adatvédelemmel összhangban történő működtetésért az egyes közösségi média platformok üzemeltetői a felelősek.

Ezen kívül az online platformunkon a jogos érdekünk alapján ( vagyis az elemzéshez, az online platform optimalizálásához, gazdaságos üzemeltetéséhez fűződő érdek a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében) illetve az Ön beleegyezése alapján a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja értelmében harmadik fél online platformjait vesszük igénybe, hogy tartalmaikat és szolgáltatási ajánlataikat a mi online platformunkba integráljuk. 

Mielőtt a szolgáltatóval létrejönne a kapcsolat, a következőkben leírt folyamathoz és az adattovábbításhoz Önnek a kifejezett beleegyezését kell adnia:

A közösségi média szolgáltatók Internetes oldalainak bal oldalán találhatja az egyes céges logókat. Ha követi az egyik ilyen közösségi linket, eljuthat a STILL-nek az adott közösségi média szolgáltatónál található online felületére. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha aktiválja a linket, annak az lehet a következménye, hogy kapcsolatot létesít a közösségi média szolgáltató egyik szerverével, és azon keresztül bizonyos adatok a közösségi média szolgáltató részére továbbításra kerülhetnek. Ilyen adatok lehetnek például:

  • Az Ön neve és e-mail címe a hitelesítési eljárásnál a regisztrációs illetve a login folyamatok keretén belül;
  • A honlap címe, amelyen az aktivált link található;
  • A honlap behívásának, illetve a link aktiválásának dátuma és időpontja;
  • Információk a használt böngésző programról és az alkalmazott operációs rendszerről;
  • A bejelentkező internetképes végberendezés IP-címe.

Ha Ön tagként az adott közösségi média szolgáltatónál éppen be van jelentkezve, ezeket az információkat a közösségi média szolgáltató hozzárendelheti a közösségi média szolgáltatónál nyitott személyes felhasználói profiljához. Ön ezt a személyes felhasználói profiljához történő hozzárendelési lehetőséget kizárhatja, ha előtte kilép a személyes felhasználói profiljából. A közösségi média szolgáltatók szerverei az USA-ban és más országokban találhatóak, az Európai Unión kívül. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a vállalatokra ezekben az országokban olyan adatvédelmi törvény vonatkozik, amely általában a személyes adatokat nem ugyanolyan mértékben védi, mint ahogyan ez az Európai Unió tagállamaiban történik. 

A STILL GmbH-nak / STILL Kft-nek nincs semmilyen befolyása arra, hogy a közösségi média szolgáltatók milyen módon, mértékben és célból dolgozzák fel az adatokat. A továbbiakban részletes tájékoztatást adunk az általunk használt közösségi média csatornákról:

Facebook

Mi - a STILL GmbH / STILL Kft. - a jogos érdekünk alapján elemzési és az online platformunk optimalizálásának, gazdaságos üzemeltetésének céljából a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében a Facebook közösségi háló közösségi pluginjeit használjuk. A szolgáltató a Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország, a továbbiakban röviden „Facebook“ néven említve. A pluginek interakciós elemeket és olyan tartalmakat jelenítenek meg, mint pl. videók, grafikák, vagy szövegek, és felismerhetőek az egyik Facebook logóról (egy fehér f-betű egy kék csempén, a "Like" fogalma, "tetszik nekem", vagy egy felfelé mutató hüvelykujj-jel) vagy a "Facebook közösségi plugin" megnevezést is tartalmazzák. A Facebook közösségi pluginek listáját és megjelenési formáját itt tekintheti meg: developers.facebook.com/docs/plugins/

A Facebook közösségi platform az Adatvédelmi Pajzs Egyezmény, minősített résztvevője, ezáltal garanciát vállal arra, hogy betartja az európai adatvédelmi törvényt.

Amikor egy felhasználó ennek az online platformnak egy olyan funkcióját hívja be, amely egy ilyen plugint tartalmaz, a végberendezése egy közvetlen kapcsolatot hoz létre a Facebook szervereivel. A plugin tartalmát közvetlenül a Facebook továbbítja a felhasználó végberendezésére, ami aztán beintegrálja azt az online platformba. A folyamat közben a feldolgozott adatokból a felhasználóhoz felhasználói profilt hoznak létre. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy nekünk semmilyen befolyásunk nincs az adatgyűjtés mértékére, melyet a Facebook ezeknek a pluginoknak a segítségével végez.

Ezen kívül a pluginek beintegrálása révén a Facebook megkapja azt az információt, hogy egy felhasználó az online platform megfelelő oldalát megnyitotta. Ha a felhasználó a Facebookon be van jelentkezve, a Facebook az oldalon tett látogatását hozzárendelheti a Facebook profiljához. Ha a felhasználók a pluginokkal valamilyen tevékenységet végeznek ( pl. megnyomják a Like-gombot vagy kommentelnek), a megfelelő információ a végberendezésükről közvetlenül a Facebookhoz továbbítódik, ahol eltárolják. Ha a felhasználó nem tagja a Facebooknak, akkor is fennáll annak a lehetősége, hogy a Facebook az IP-címét felismeri és tárolja. A Facebook tájékoztatása szerint Németországban csak anonimizált IP-címeket tárolnak.

Ha a felhasználó már tag a Facebookon, és nem szeretné, hogy a Facebook  az online platformon keresztül adatokat gyűjtsön róla, és azokat a Facebookon tárolt tagsági profiljával összekapcsolja, akkor az online platformunk használata előtt a Facebookról ki kell jelentkeznie, és ki kell törölnie a sütiket. További beállítások az adatok reklámcélokra való felhasználásához a Facebook profil beállításokon belül lehetségesek a következő címen: 
www.facebook.com/settings.
Részletes információkat az adatgyűjtés céljáról és terjedelméről, az adatok további, Facebook általi használatáról és feldolgozásáról, valamint az Ön ide vonatkozó jogairól és beállítási lehetőségeiről  a magánszféra védelme érdekében, a Facebook adatvédelmi tájékoztatásában találhat a következő címen: https://www.facebook.com/about/privacy/

LinkedIn

Mi - a STILL GmbH / STILL Kft. - a jogos érdekünk alapján elemzési és az online platformunk optimalizálásának, gazdaságos üzemeltetésének céljából a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében a LinkedIn közösségi hálózat funkcióit használjuk. A szolgáltató a LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Azoknak az oldalainknak  minden egyes megnyitásakor, amelyek LinkedIn funkciókat tartalmaznak, a LinkedIn szervereivel kapcsolat jön létre. A LinkedIn tájékoztatást kap ezáltal arról, hogy a mi honlapjainkat az Ön IP-címével meglátogatta. Ha Ön a LinkedIn "Ajánl-gombját" megnyomja, és a LinkedInnél be van jelentkezve, a LinkedInnek lehetősége van arra, hogy az oldalunkon tett látogatását Önhöz és az Ön náluk vezetett felhasználói profiljához kapcsolja. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy mi az oldalak szolgáltatójaként nincs tudomásunk arról, hogy a továbbított adatok mit tartalmaznak, és hogy a LinkedIn mire használja azokat. Az Ön jogairól és a magánszféra védelmére szolgáló beállítási lehetőségekről a szolgáltató adatvédelmi tájékoztatásában olvashat a következő címen: www.linkedin.com/legal/privacy-policy
További leírást talál az opt-out eljáráshoz a következő címen:
www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out

XING

Mi - a STILL GmbH / STILL Kft. - a jogos érdekünk alapján elemzési és az online platformunk optimalizálásának, gazdaságos üzemeltetésének céljából a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében a XING közösségi hálózat funkcióit használjuk. A szolgáltató a XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Németország. Azoknak az oldalainknak  minden egyes megnyitásakor, amelyek XING funkciókat tartalmaznak, a XING szervereivel kapcsolat jön létre. Úgy tudjuk, hogy a folyamat során személyi adatok tárolása nem történik. Kimondottan nem történik IP-címek tárolása vagy a felhasználói magatartás kiértékelése.

Az Ön jogairól és a magánszféra védelmére szolgáló beállítási lehetőségekről a szolgáltató adatvédelmi tájékoztatásában olvashat a következő címen: www.xing.com/app/share

Google+

Mi - a STILL GmbH / STILL Kft.  - a jogos érdekünk alapján elemzési és az online platformunk optimalizálásának, gazdaságos üzemeltetésének céljából a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében a Google+ közösségi háló úgynevezett közösségi pluginjeit használjuk, amelynek szolgáltatója a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. A pluginokat pl. a gombokon a fehér vagy színes háttérben található"+1" jelről lehet felismerni.

Amint Ön az első kattintással a plugint aktiválja, a böngészője közvetlen kapcsolatot létesít a Google szerverével. A plugin tartalmát közvetlenül a Google továbbítja a böngészőjének, amely aztán beágyazza az oldalba. Ezáltal a Google információt kap arról, hogy az Ön böngészője az online platformunk adott oldalát megnyitotta, akkor is, ha a Google+-nál Önnek nincs felhasználói profilja, vagy ha éppen nincsen oda bejelentkezve. Ezt az információt, beleértve az Ön IP-címét is, az Ön böngészője továbbítja közvetlenül a Google egyik szerverére az USA-ba, ahol tárolásra kerül. Ha Ön a Google+-nál be van jelentkezve, a Google az Ön honlapunkon tett látogatását közvetlenül hozzárendelheti az Ön Google" profiljához. Ha Ön a pluginokkal kapcsolatban végez valamilyen tevékenységet, például megnyomja a "+1" gombot, a megfelelő információ szintén közvetlenül a Google szerverére kerül továbbításra és tárolásra. Ezen kívül ezeket az információkat a Google+-nál nyilvánosságra hozzák, és ott az Ön kapcsolatai között lesznek láthatóak.

Az adatgyűjtés céljáról és terjedelméről, valamint az adatok Google általi további feldolgozásáról és használatáról, továbbá az Ön erre vonatkozó jogairól és beállítási lehetőségeiről az Ön magánszférájának védelme érdekében további információkat talál a következő oldalon: www.google.com/intl/de_de/policies/privacy/

YouTube

Mi - a STILL GmbH / STILL Kft. - a jogos érdekünk alapján elemzési és az online platformunk optimalizálásának, gazdaságos üzemeltetésének céljából a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében az Internetes szolgáltató, a YouTube funkcióit használjuk a honlapunkon videók bemutatására és lejátszására. Ezen funkciók szolgáltatója a YouTube, LLC 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 USA. A YouTube, LLC a Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA, leányvállalata.

Ebben az esetben a kibővített adatvédelmi üzemmódot alkalmazzák, amely a szolgáltató közlése szerint a felhasználói információk tárolását csak a videó(k) lejátszásával indítja el. Amint a beágyazott YouTube videók lejátszása megkezdődik, a YouTube Cookies-t indít, hogy információkat gyűjtsön a felhasználói magatartásról. Ez a videókról való statisztikai adatgyűjtést szolgálja, és célja a felhasználóbarát jelleg javítása és a visszaélésszerű cselekmények megakadályozása. A STILL GmbH / STILL Kft. honlapjának minden egyes megnyitásakor, a beágyazott videók lejátszásától függetlenül, kapcsolat létesül a "DoubleClick" Google hálózattal, mely vállalatunk ráhatása nélkül további adatfeldolgozási folyamatokat kezdeményezhet. 

További információkat találhat a sütik használatáról a YouTube adatvédelmi irányelveiben: www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Google Tag Manager

A STILL honlap a jogos érdekünk alapján ( vagyis az elemzéshez, az online platform optimalizálásához, gazdaságos üzemeltetéséhez fűződő érdek a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében) használja a Google Tag Managert.  Ezzel a szolgáltatással a honlap címkéket egy felületen lehet kezelni.  A Google Tag Manager csak címkéket kezel. Nem történik sütik elhelyezése vagy személyes adatok gyűjtése. A Google Tag Manager más címkéket indít el, amelyek esetleg gyűjtenek adatokat. A Google Tag Manager ezekhez az adatokhoz nem fér hozzá. Ha a domain vagy Cookies szinten elvégezték a funkció kikapcsolását, akkor ez az összes nyomkövető címkére érvényes marad, amennyiben ezt a Google Tag Managerrel hajtják végre.

Részletes információkat talál a Google Tag Managerről a következő linken: www.google.de/tagmanager/use-policy.html

Google-Maps

A STILL honlap a "Google Maps" elemeit használja térképek ábrázolásához és útvonaltervek készítéséhez. A Google Maps üzemeltetője a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, a továbbiakban "Google“ .

Ennek a honlapnak a használatával a felhasználó beleegyezését adja az automatikusan gyűjtött és a felhasználó által megadott adatok (beleértve az IP-címet) a Google, egy képviselője vagy harmadik szolgáltatók általi gyűjtéséhez, feldolgozásához, valamint használatához. Az adatfeldolgozás az Ön beleegyezése alapján, a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja értelmében történik. 

Továbbá a "Google Maps" komponenseinek minden egyes megnyitásakor a Google egy Cookies-t helyez el, hogy annak az oldalnak a megnyitásakor, amelyikben a "Google Maps" komponens van beágyazva, felhasználói beállításokat és adatokat dolgozzon fel. Ez a Cookies általában a böngésző bezárásával nem kerül törlésre, hanem csak egy meghatározott idő után jár le, hacsak Ön előtte manuálisan nem törli.

Ha Ön az adatainak ilyen formában történő feldolgozásával nem ért egyet,  akkor lehetősége van a "Google Maps" szolgáltatásának kikapcsolására, és ezzel a Google felé történő adattovábbítás megakadályozására.  Ehhez ki kell kapcsolnia a JavaScript funkciót a böngészőjében. Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy ebben az esetben a "Google Maps" szolgáltatásait nem, vagy csak korlátozott mértékben tudja használni.

A Google Maps felhasználási feltételeit a következő link alatt találhatja meg: www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html

Részletes információk a transzparenciáról és a választási lehetőségekről, valamint az adatvédelmi rendelkezésekről a google.de adatvédelmi központjában találhatók: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/?fg=1

Más aktív tartalmak használata

Honlapjainkon aktív tartalmak, többek között JavaScript és ActiveX, valamint más egyéb vezérlők és szkriptnyelvek vannak beágyazva, melyek végrehajtó parancsokat tartalmaznak. Ezeket biztonsági okokból a böngésző beállításain keresztül bármikor kikapcsolhatja. A honlapjaink a JavaScript nélkül is működőképesek maradnak.

Adatok továbbítása harmadik félnek

A STILL GmbH / STILL Kft. a szolgáltatásainak egy részét kiválasztott partnereivel együtt is nyújtja. A partnerekre is ugyanazok a szigorú adatvédelmi törvényi rendelkezések vonatkoznak, és a STILL GmbH / STILL Kft. adatvédelmi szabályzatának ezek a szolgáltatók is a részét képezik.

Az adatok továbbadása harmadik félnek csak a törvény által előírt előfeltételek megléte esetén történik (szerződés adatainak feldolgozásakor, mint pl. online megrendelések) és csak olyan mértékben, mint ahogy az az adatvédelmi nyilatkozatban szerepel. Mi csak akkor adjuk tovább harmadik félnek a felhasználói adatokat, ha ez pl. a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja értelmében szerződéskötés céljából szükséges, vagy jogos érdek alapján, ha a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében a gazdaságos és hatékony üzletmenet biztosítása miatt van rá szükség.

További információkat, mint pl. önként megadott adatok a főbb érdeklődési körökről, harmadik félnek a STILL GmbH / STILL Kft. nem ad tovább. Állami intézmények és hatóságok felé személyes adatok csak a törvényi vagy bírósági kötelezettségek mértékéig kerülnek továbbításra.

EU-n kívüli adattovábbítás

Az ebben az adatvédelmi nyilatkozatban kivételként szereplő feldolgozásokon kívül az Ön adatait nem adjuk tovább az Európai Unión vagy az Európai Gazdasági Térségen kívüli székhellyel rendelkező címzetteknek.

Az Ön jogai érintett személyként

A GDPR szerint a részünkre megadott jóváhagyásának visszavonására vonatkozó jogon túl Önt még az egyes törvényi feltételek fennállása esetén az alábbi jogok is megilletik:

  • A személyes adatok feldolgozásánál a feldolgozásért felelős által történő visszaigazoláshoz  való jog, valamint jog az ellenszolgáltatás nélküli felvilágosításra az Ön személyéről vagy pszeudonimjáról tárolt adatokról írásos vagy elektronikus formában a GDPR 15. cikke alapján;
  • Jog az Ön személyét érintő, helytelen vagy hiányos személyes adatok azonnali kijavítására vagy kiegészítésére - akár egy kiegészítő nyilatkozattal is a GDPR 16. cikke szerint;
  • Azonnali adattörlési jog  („elfelejtéshez való jog“) az Ön nálunk tárolt személyes adataira vonatkozólag  a GDPR 17. cikke alapján, amennyiben nem merül fel törvényes vagy szerződéses adatmegőrzési határidő vagy más törvényes kötelezettség, illetve jogosultság a további tároláshoz, amit be kell tartani;  Amennyiben a STILL GmbH / STILL Kft. a személyes adatokat nyilvánosságra hozta, akkor a GDPR 17. cikk (1) bekezdése szerint a vállalatunknak, mint az adatkezelésért felelősnek, a személyes adatokra vonatkozóan törlési kötelezettsége van, így a STILL GmbH / STILL Kft. a rendelkezésre álló technológiák és a végrehajtási költségek figyelembe vételével intézkedéseket tesz, műszaki jellegűeket is, hogy a többi, adatkezelésért felelős személyt, akik a nyilvánosságra hozott személyes adatokat feldolgozzák, értesítse arról, hogy az érintett személy az adatfeldolgozásért felelősök felé azt az igényét nyújtotta be, hogy töröljék az összes, személyes adatára mutató linket, vagy ezeknek a személyes adatoknak a másolatát vagy replikációját, amennyiben a feldolgozás nem szükséges.  A STILL GmbH / STILL Kft. adatvédelmi megbízottja az egyedi esetekben megteszi a szükséges intézkedéseket. Ha törvényes előírások nem engedik az adatok törlését, akkor az Ön adatait zároljuk, úgy hogy azok csak a kötelező érvényű, törvény által előírt esetekben lesznek hozzáférhetők.
  • Jog a személyes adatok feldolgozásának korlátozására a GDPR 18. cikke alapján;
  • the right to data portability in accordance with Section 20 of the GDPR; in doing so you are entitled to receive the personal data relating to you, with which the person responsible at our company was provided by you, in a structured, standard and machine-readable format.Furthermore, you have the right to have your personal data transmitted directly by our responsible party to another responsible party, provided that this is technically feasible and that this does not affect the rights and freedoms of any other persons;
  • Jog az adatok hordozhatóságához (adatportabilitás) a GDPR 20. cikke szerint; Ebben az esetben joga van ahhoz, hogy az Önt érintő személyes adatokat, melyeket Ön bocsátott a mi felelősünk rendelkezésére, egy strukturált, szokásos, gép által olvasható formátumban megkaphassa. Továbbá joga van ahhoz is, hogy az Ön személyes adatait közvetlenül a mi felelősünkkel átküldesse egy másik felelősnek, ha ez műszakilag megoldható, és ha ezzel más személyek joga és szabadsága nem kerül korlátozásra.
  • Panasztételi jog egy felügyeleti szervnél. Általában a tartózkodási helye, vagy munkahelye, vagy a mi vállalatunk székhelye szerinti illetékes felügyeleti szervhez fordulhat.

A tiltakozáshoz való jog

Amennyiben már nem kívánja, hogy a STILL GmbH / STILL Kft. az Ön személyes adatait aktív módon belső célokra felhasználja, Önnek, mint felhasználónak a GDPR 21. cikk (2-4) bekezdései szerint joga van, hogy az adatok felhasználása és feldolgozása ellen bármikor tiltakozzon. Ehhez elegendő egy megfelelő e-mail elküldése a datenschutz@kiongroup.com címre. Ez nem vonatkozik arra a rendkívüli esetre, amikor a törvény az adatok törlése helyett azok zárolását írja elő a GDPR 17-19 cikke szerint.

Adatvédelmi kérdésekben az Ön kapcsolata

Az átláthatóság nagyon fontos számunkra. Az Ön személyes adtainak felhasználásával kapcsolatos kérdések, felvilágosítás, helyreigazítás, az adatok zárolása vagy törlése, valamint a már megadott beleegyezés visszavonása esetén, illetve ha ötletei vagy panaszai vannak, bármikor közvetlenül is fordulhat konszernünk adatvédelmi megbízottjához. Ha élni kíván a fentiekben felsorolt jogaival, ez az Ön számára ingyenes.

Szívesen rendelkezésére bocsátjuk nyilvános eljárási jegyzékünket is, mely a BDSG 4g cikkének (2) bekezdése valamint vele kapcsolatban a 4e cikke alapján előírt információkat tartalmazza. Kérjük, ezzel kapcsolatosan keresse fel a következő elérhetőségeinket: datenschutz@kiongroup.com

Konszern adatvédelmi megbízott
Norbert Moeren

KION GROUP AG
Thea-Rasche-Straße 8
60549 Frankfurt am Main
E-Mail: datenschutz@kiongroup.com

Adatbiztonság

A STILL GmbH / STILL Kft. folyamatosan megteszi a szükséges műszaki és szervezeti intézkedéseket, hogy a személyes adatait manipuláció, részleges vagy teljes adatvesztés, és harmadik fél jogosulatlan hozzáférése ellen a lehető legnagyobb mértékben megvédje. Biztonsági intézkedéseinket a technika fejlődésének megfelelően folyamatosan javítjuk.

A működési környezetünk biztosítása mellett pl. a teljes online platformunkon titkosítási eljárást is alkalmazunk. Az összes, Ön által személyesen átküldött adat, beleértve a fizetéssel kapcsolatos adatait is, az általánosan elterjedt és biztonságos, szabványos SSL-Protokoll (Secure Socket Layer) segítségével kerül továbbításra, hogy megelőzzük az adatokkal való, harmadik fél általi visszaélést. Az SSL egy biztonságos és jól bevált szabvány, melyet pl. az online bankolásnál is használnak. A biztonságos SLL-kapcsolatot többek között arról is felismerheti, hogy a böngészője állapot sorában egy zárt lakat szimbólum van és a címsor "https" kezdetű. 

Azonban felhívjuk a figyelmét arra, hogy az Internetalapú adatátvitelben általánosságban lehet találni biztonsági hézagokat (pl. az e-mailen keresztül zajló kommunikációban), így abszolút biztonságos védelmet az adatok harmadik fél által történő hozzáférése ellen nem lehet kiépíteni.

Kitétel

A STILL GmbH / STILL Kft. fenntartja magának a jogot, hogy ezt az adatvédelmi irányelvet az adatvédelmi törvényi előírások betartása mellett bármikor megváltoztassa vagy kiegészítse. Minden változtatást a honlapunkon nyilvánosságra hozunk. Az új adatvédelmi rendelkezések ily módon a nyilvánosságra hozatallal egy időben lépnek hatályba. Azt tanácsoljuk Önnek, hogy rendszeresen látogasson el erre a honlapra, hogy a mindenkori aktuális változatot megnézhesse.

Az utolsó aktualizálás dátuma: 2018. március 20.

Olvassa el a felhasználási feltételeinket